Zelfverzekerd in het Duits.


Hoeveel klanten ben je al misgelopen?
Je spreekt een vreemde taal, laten we zeggen Duits, en je realiseert je dat je niet echt jezelf meer bent. In plaats van actief deel te nemen aan een gesprek, te reageren op anderen en overtuigend te zijn, wordt je steeds stiller. Je voelt je als een kind en je slaagt er niet in een band met anderen op te bouwen omdat je niet genoeg Duits kan, omdat je altijd net die ene seconde te laat reageert, omdat je niet durft te spreken of omdat je gewoon niet weet of jouw Duits wel correct is.
Het kan ook anders!
Hoe zou het zijn als je op een natuurlijke manier Duits zou kunnen spreken, als gesprekken in het Duits geen probleem meer voor jou zouden vormen, als je alles kan zeggen, wat je wilt, als je zelfs moeilijke situaties aan kan, als je nog wel eens fouten maakt als je spreekt, maar als je je blijft ontwikkelen en je erin slaagt om goede relaties op te bouwen?
Waarom leren in Virtual Reality?
Er zijn verschillende meningen over Virtual Reality. Sommigen zien enorme mogelijkheden, anderen vinden het vergezocht of te technisch, weer anderen denken dat VR alleen voor jonge gamers is, en de overgrote meerderheid vraagt zich af waar het allemaal om gaat, wat een avatar is, waarom er verschillende brillen zijn en waarom je je überhaupt moet bezighouden met iets virtueels. Tegelijkertijd wordt VR al door veel bedrijven en (hogere) onderwijsinstellingen op zeer verschillende manieren gebruikt; bijvoorbeeld in sectoren waar trainingen zeer zeldzaam, duur of gevaarlijk kunnen zijn, zoals in de medische wereld of op veel technische gebieden. Echter, niet alleen op die gebieden. Gebleken is dat softskill trainingen in Virtual Reality eveneens zeer effectief en motiverend zijn: Je zet de bril op, bevindt je in een kantoor en tegenover je staat bijvoorbeeld een klant. In plaats van zich zo’n scenario met een klant te moeten voorstellen, beleef je die virtueel. De situatie voelt echt aan. Je ervaart het, daardoor is het makkelijker voor je om realistisch te reageren en sla je het beter op in je geheugen. Het leersucces stijgt, de effectiviteit, de leeropbrengst.
In de loop van de pandemie is ook het werken in VR op grotere schaal verspreid.
Door samen te werken in een ruimte, zelfs als die ruimte virtueel is, wordt de afstand tussen elkaar extreem verkleind. Heel anders dan bij online vergaderingen voel je geen afstand omdat je actief met elkaar praat, je elkaar dingen in handen kunt geven, omdat je beweegt en samenwerkt in dezelfde ruimte. Collaborative platforms bieden hiervoor veel verschillende tools.
Een taal leren met behulp van Virtual Reality?
Ik wil een taal leren van en met echte mensen en niet met een bril, hoor ik wel eens iemand pleiten. Virtual Reality is geen doel op zich, maar een technisch middel om betere resultaten te bereiken. Je leert Duits niet met kunstmatige intelligentie, maar met mij als jouw leer begeleider. Noch jij noch ik zullen worden vervangen. Waarvoor? Virtual Reality biedt de mogelijkheid om je in verschillende omgevingen te verplaatsen; je waant je dus niet in een supermarkt om boodschappen te doen, maar je bent er; je geeft je pitch niet in een klaslokaal, maar op een kantoor. Je kunt je met Virtual Reality in een heel realistische omgeving verplaatsen. Fantastisch stimulerend! Het is niet alleen leuk, het is motiverend ook. Bovendien kunnen we samen jouw leerruimte creëren. Je kunt alles op de manier opzetten en veranderen zoals jij het beste leert, zoals jij woordenschat het beste onthoudt, zoals jouw associatieketens zijn. Je bent actief, je zintuigen worden aangesproken, je bent gefocust en zo leer je op een duurzame manier wat je persoonlijk nodig hebt.
Jij brengt mee naar de training:
-
– jouw levenservaring
-
– eventueel jouw vakkennis
-
– eventuele kennis van de Duitse taal
-
– zin, om VR uit te proberen
-
– pen en papier
Heb je nog nooit een VR-bril uitgeprobeerd? Dan wordt het zeker tijd!
Ik wil niet alleen plezier hebben maar ook iets leren, hoor ik ook vaker iemand zeggen.
De meeste mensen met wie ik praat hebben het stemmetje in hun hoofd dat zegt dat Duits leren werk moet zijn, dat het pijn moet doen, dat het zeker niet leuk mag zijn, dat je de naamvallen misschien wel kunt begrijpen, maar dat je zeker niet in staat zult zijn ze correct te gebruiken. Deze stem zorgt ervoor dat we onszelf moeten overwinnen om te leren, dat we het uitstellen en dat we ons niet eens inschrijven voor een Duitse training. Leren, succes en plezier sluiten elkaar niet uit; integendeel, zij versterken elkaar. Een prettige, inspirerende en veilige sfeer bevordert het leren. In een dergelijke omgeving kan je jouw volledige potentieel ontplooien en jouw kracht benutten.
Wanneer je Duits leert met Virtual Reality, wordt je ondergedompeld in een quasi-realiteit.
In de leerwerelden die ik je ter beschikking stel, vergeet je tijd en ruimte en zit je in de situatie. Het is onmogelijk om er niet mee te willen spelen en het uit te proberen. De tijd vliegt. Duits leren in VR is erg leuk. Je experimenteert, ontdekt, construeert, combineert. De training is zeer doeltreffend omdat je het leertraject controleert, jouw zintuigen gebruikt en je een taak zo vaak herhaalt tot je hem beheerst. Ik let erop dat je niet verkeerd of ineffectief leert en dat je vooruitgang boekt. Je daagt jezelf uit. Ik daag jou ook uit. We spreken de hele tijd Duits met elkaar, ik corrigeer je, leg je fouten uit, geef je tips om beter te leren. Je neemt het leren van de taal over en ik begeleid en ondersteun je. Jouw zelfvertrouwen groeit snel, want je merkt dat je steeds gemakkelijker in het Duits kan communiceren en dat plezierig leren succes bevordert.
Tijdens de training:
-
– realiseren wij jouw persoonlijke leerdoelen
-
– borduren wij op jouw levenservaring voort
-
– borduren wij op jouw vakkundigheid en competenties voort
-
– borduren wij op jouw kennis van de Duitse taal voort
-
– trainen wij in jouw tempo
-
– train je op die manier die bij jou past
-
– train je zo vaak als het jou schikt
-
– vullen wij samen jouw training in
Na de training:
-
-
– heb je jouw leerdoelen bereikt
-
– kan je in het Duits dat zeggen, wat je wilt
-
– communiceer je met zelfvertrouwen en overtuigingskracht
-
– heb je strategieën ontwikkelt hoe je moeilijke situaties onder de knie krijgt
-
– weet je, hoe je verder kan leren
-
Je krijgt van mij:
-
– zoveel trainingsuren als je nodig hebt
-
– training in Virtual Reality
-
– training in Virtual Reality in combinatie met training op locatie en online-training
-
– oefenmateriaal
-
– een gratis kennismakingsgesprek
-
– een korte gratis scan van je Duits
-
– een VR-bril in bruikleen als je geen eigen bril hebt
-
– tips voor het verder leren
Garantie:
Als je na het eerste trainingsuur niet tevreden bent, krijg je 50% van het tarief terug.
Met Virtual Reality*
* PwC-Studie 2020: „How virtual reality is redefining soft skills training.”
Je hebt geen VR-bril?
Ik leen je er een.
Je bent nog steeds niet zeker, of VR bij jou past?
Dan boek je gewoon eerst alleen maar een trainingsuur.
Contact